Matematikboken

Matematikboken

Gratis Fortbildning

Vi kommer gärna ut till er grundskola eller kommun och håller i fortbildningar eller informationskvällar. Är ni fler än 15 st så är det gratis! Vi kan till exempel berätta hur vi arbetar med den nya läroplanen och kunskapskraven på våra respektive skolor, hur man kan arbeta digitalt på ett effektivt sätt eller helt enkelt en regelrätt information om Matematikboken XYZ.


Hör gärna av er med önskemål och förfrågningar.


/Författarna

info@matematikbokenxyz.se

Räkna och häpna

I denna workshop tittar vi på uppgifter som tränar samarbete och kommunikation. Ni behöver ha med er en del enklare material som t ex penna, linjal, sax, tejp, tärningar etc beroende på föreläsningens innehåll.

Har du planer på att skaffa en Smartboard? Har du redan en, men använder inte den fullt ut? Eller är du en ganska van användare som behöver lite inspiration?

Conny Welén har använt Smartboard i många år och har en mängd tips och trix hur du som matematiklärare ska använda Smartboarden i din undervisning.

Vad är Flipped Classroom? Vilka program är bra att använda för att skapa filmer och hur gör man? Hur fungerar Google Classroom? På vilket sätt kan det underlätta min undervisning? Hur ska jag få ut mer av min Smartboard? Hur kan en dokumentkamera underlätta och utveckla min undervisning?

Conny Welén  berättar hur han på olika sätt använder sig av alla möjliga digitala hjälpmedel för att underlätta undervisningen, skapa variation och för att öka förståelsen hos eleverna.

Hur lång tid tar det att räkna till en miljard? Hur många luftmadrasser får det plats på Vänern? Hur många meter tandkräm använder vi svenskar per år?

Dessa frågor och många fler får man svar på när man gör ”Räkna och häpna”. I det här passet tränas kommunikation och vi visar hur man kan bedöma förmågorna med hjälp av en matris.

Digitala hjälpmedel

Smartboard

Bedömning

Här visar vi exempel på hur ett prov kan se ut om man vill bedöma alla förmågor. Vi arbetar med autentiska elevprov och tittar på exempel, bedömer uppgifter, ger förmågepoäng  och fyller i matriser.

Laborativ matematik

Kontakt

info@matematikbokenxyz.se

Conny Welén  070-512 82 81

Lennart Undvall  070-320 38 62